Fenomen pučkoga pjesništva. Primjer Berta Krešimira Balabanića - Tomašić Jurić, Josipa (2009)
Rad se bavi fenomenom pučkoga pjesništva i interferencijama usmene, pučke i umjetničke književnosti. Pučki književni fenomen promatra kroz tri aspekta književne komunikacija, u trokutu autor - djelo - čitatelj. U okviru pučke književnosti razmatra se i djelo Berta Krešimira Balabanića, posebno poema Radovan i Ljudmila.