Milan Ćurčin, urednik "Nove Evrope" - Roksandić, Drago (Array, 2009)
Budući da je u Zagrebu pohranjena redakcijska arhiva časopisa "Nova Evropa", koja sadržava obilje obavijesti o Milanu Ćurčinu kao uredniku, ovaj će rad biti pokušaj da se metodama nove kulturne historije te intelektualne historije doprinese boljem poznavanju Milana Ćurčina kao urednika, tj., intelektualca, javnog radnika i public opinion maker-a koji praktično u čitavu međuratnom razdoblju, (ne)ovisno o političkim i intelektualnim konjunkturama, zastupa kulturu dijaloga u zemlji i svijetu "netrpeljivih". Imajući ma umu različite mogućnosti pristupa predmetu rada, težište će biti na uredničkoj politici i uredničkim praksama.