Hrvatsko-nizozemski rašomon - Pancirov Cornelisse, Željana (2010)
Dugogodišnje proučavanje nizozemske kulture i jezične interakcije (nizozemski-hrvatski), na sveučilišnoj i srednjoškolskoj razini, rađa svijest o nizu dodirnih točaka između dviju kultura i jezičnih sustava. Kako su umrežene spoznaje jedne kulturne sredine o drugoj, kako sepercipiraju hrvatski i nizozemski jezik unutar svojih društvenih struktura, kakva je općenito slika kojom Hrvatska standardizira svoje mjesto u nizozemskom jezičnom i društvenom okruženju. Izgleda li Hrvatska ipak drugačije kada je se promatra „ispod razine mora“?
Projekt MZOS
HRV