Prva stoljeća zadarskog plemstva - Nikolić Jakus, Zrinka (Array, 2009)
U radu se pregledno izlaže formiranje plemićkog kruga u Zadru do druge polovice 14. stoljeća. Opisuje se porijeklo i aktivnost najstarijih zadarskih obitelji.