Kulturne politike i etnički identiteti : primjer dvaju kulturnoumjetničkih društava u Somboru - Rubić, Tihana (Array, 2010)
U prilogu se razmatra djelovanje dvaju kulturnoumjetničkih društava u Somboru kao aktera kulturne politike oko bunjevačkog pitanja u Vojvodini. Dužionica, javna gradska proslava završetka žetvenih radova u Somboru, u radu predstavlja analitički primjer stvaranja, uporabe i perpeturianja simboličkih aspekata tradicijske kulture kao označitelja etničke identifikacije, ali i različitosti u etničkim atribucijama.