Marin Držić i kolektivno stvaralaštvo kazališne radionice Pozdravi - Gospić, Ana (Array, 2009)
U članku se analizira stvarateljska poetika zagrebačke skupine Kazališna radionica Pozdravi iz 1970-ih godina na primjeru procesa rada na predstavi Play Držić 1978. godine. Djelovanje grupe smješta se u kontekst svjetskih kazališnih zbivanja toga razdoblja uz poseban osvrt na proizvodnju kolektiva i postupak kolektivne režije. Objašnjava se specifičnost njihova pristupa životu i opusu Marina Držića te ih se dovodi u suodnos s renesansnim dramatičarem, primjerice s obzirom na pristup prostoru, uvjete rada i odnos s gledateljima.