Iskorištenost ICT potencijala u kurikulumima studija ekonomije u Republici Hrvatskoj - Mesarić, Josip; Dukić, Branimir; Dovedan Han, Zdravko (2009)
Kurikulumi poslovne ekonomije i menadžmenta predstavljaju izvanredan potencijal za iskoristivost različitih softverskih rješenja, koja, da se iskorištavaju u primjerenom obujmu, mogu dati značajan doprinos razumjevanju poslovne prakse. Softverska rješenja predstavljaju istovremeno snažan metodološki alat za povećanje osobne i organizacijske produktivnosti, efektivnosti i integraciju znanja. U radu se istražuje iskoristivost softverskih rješenja u obrazovnom procesu na izabranim predmetima fakulteta poslovne ekonomije i menadžmenta na pet hrvatskih sveučilišta. Iskoristivost softverskih potencijala istražena je tako da su predmeti grupirani po nazivima i sadržajima, za njih je provjereno na web stranicama fakulteta koji oblici nastave se koriste te da li se koriste i koja softverska rješenja. Istovremeno je na mnoštvu internetskih stranica provjereno da li postoji softver za područja koja pokriva pojedini predmet i raspoloživost tog softvera. Nositelji softverske iskoristivosti postaju smjerovi poslovne informatike pri čemu principi i modeli ostaju u jednoj a metode i infrastruktura u drugim predmetnim područjima. Predlaže se kreiranje relativno jednostavnih koncepta za kolaboracijske odnose poslovne prakse, proizvođača softvera i akademske zajednice u cilju boljeg iskorištenja raspoloživih softverskih rješenja.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV