Razvoj jezika i rane pismenosti djeteta u vrtiću - Slunjski, Edita (Array, 2010)
Razvoj govornog i pisanog jezika djeteta višeslojan je proces kojeg odgajatelj treba dobro razumjeti, kako bi ga primjerenim postupcima mogao podupirati. Razvoj jezika djeteta u vrtiću proizlazi iz kvalitete cjelokupnog, a posebice jezičnog konteksta vrtića. Djeca u vrtiću "stječu" jezik kroz obilje raznovrsnih, a često samoiniciranih i samoorganiziranih aktivnosti. Osim korištenja standardnih znakova, rana pismenost djeteta uključuje i različite vrste njegovih simboličkih reprezentacija. U radu su izneseni rezultati kvalitativnog istraživanja kojim se nastojalo ustanoviti elemente razvoja rane pismenosti djece i uvjete (okruženje vrtića) koji njenom razvoju pogoduju.