Kontroverze suvremene pedagogije i prakse odgoja i obrazovanja - Previšić, Vlatko (2008)
Pedagogija između mono i multidisciplinarnosti, singulara i plurala, pitanja kojoj praksi služi, što obuhvaća njezin stvarni terminus technicus. Pojmovno-kategorijalni aparat i teorijsko-metodologijska pitanja pedagogije kao polazište unutarnje uređenosti i sistematičnosti pristupa rješavanju različitih pitanja odgoja i obrazovanja. Interdisciplinarni dijalog i znanstvena suradnja kao pretpostavka pojedinačne i zajedničke odgovornosti spram složenih društvenih pojava. Kreativna stručna i znanstvena sporenja umjesto konformističkog slaganja. Pedagogija u društvenom kontekstu: između instrumentalizacije i kritičnosti. Što pedagogiji, odgoju, obrazovanju i obrazovnoj politici donosi globalizacija, postmoderna, multikulturalnost, demokratizacija, mondijalizacija, virtualno okružje i neukrotiva futurologija. Koja je pedagogija moguća, - danas nakon (poslije)postmoderne. Odgojna i obrazovna praksa “bez pedagogije”.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV