Nekoliko uputa za rastavljanje Marunina paklenoga stroja - Ryznar, Anera (Array, 2010)
Rad se temelji na tekstualističkom pristupu Maruninom pjesničkom opusu i pokušava iščitati one poetičke i stilske odrednice (dinamizam, voajerizam, apokaliptičnost, autopoetičnost, paradoks, polemičnost, poentiranje) koje nisu uvjetovane biografskim kontekstom, nego svoje uporište imaju u svijetu književnoga teksta.