Prostor u mitu. Doprinos propitivanjima odnosa prostora i mita - Šantek, Goran Pavel (2010)
Rad uz općenito problematiziranje odnosa prostora i mita nastoji pokazati utemeljenost i opravdanost recentnih istraživanja mita u prostoru u hrvatskoj etnologiji. Osim toga, na temelju primjera iz Hrvatske, pokazuje i upisanost prostornih odredbi u sam mit.
Projekt MZOS
HRV