Književno vrijeme - Pavličić, Pavao (Array, 2010)
U prilogu se nastoji prikazati na koji način lirska pjesma određuje svoj književni kontekst, i to s obzirom na sve tri vremenske dimenzije, to jest na prošlost, sadašnjost i budućnost. Nabrajaju se postupci i navode sredstva uz pomoć kojih se to čini. Izvode se zaključci o tome na koji način tako uspostavljeno književno vrijeme djeluje na smisao pojedinačnoga teksta. Primjeri se uzimaju iz moderne hrvatske lirike.