Suvremena znanost i vjera, kulturnoantropološki pogled - Šantek, Goran Pavel (2010)
U radu se prikazuje kulturnoantropološki pogled na religiju te ključna određenja religije kroz teorije kulturne antropologije. Suvremeni pogled kulturne antropologije na rleigiju predstavljen je međusobno vrlo različitim stajalištima Jamesa Letta i Jacoba Pandiana.