Mišljenja i stavovi psihologa o različitim problemima testova i testiranja - rezultati EFPA-ine ankete provedene 2009. godine u Hrvatskoj - Matešić, Krunoslav (Array, 2010)
Europska federacija psiholoških udruga (EFPA) ima Stalni odbor za testove i testiranje (SCTT), koji je tijekom 2009. godine proveo anketiranje psihologa u sedamnaest zemalja članica. Rezultati ankete dijelom su već obrađeni i objavljeni tijekom 2010. (Evers i sur., 2010). Anketa je sadržavala ukupno 33 pitanja. U pojedinim zemljama bilo je organizirano elektroničko prikupljanje podataka, dok je u RH poslano 1700 tiskanih anketnih upitnika. Vraćeno je 327 (19, 23%). U ovoj prezentaciji obrađeni su odgovori na sva 33 pitanja. EFPA je slično anketiranje provela 1999. godine (Muniz i sur., 2001), što će omogućiti dodatne usporedbe sa stanjem od prije deset godina.