Aktualno stanje u uporabi psihodijagnostičkih sredstava od strane psihologa zaposlenih u službama socijalnog rada u Republici Hrvatskoj - Matešić, Krunoslav, st. (2010)
EFPA-inim anketiranjem o stavovima psihologa u vezi s psihodijagnostičkim sredstvima, koje je provedeno 2009. godine u 17 zemalja članica, bila je obuhvaćena i Republika Hrvatska. U našem slučaju na 1700 poštom poslanih anketnih upitnika vratilo se 327 odgovora. U 34 slučaja psiholozi su naveli da su zaposleni u socijalnom radu. Anketa je imala ukupno 33 čestice. Na pitanje koje testove najčešće koriste u svom radu, psiholozi iz ove službe naveli su ukupno 26 instrumenata. U priopćenju je uspoređen dobiveni popis s popisom testova koji se nalaze u Katalogu psihodijagnostičkih sredstava Hrvatske psihološke komore.
HRV