Vladimir Poljak kao sveučilišni nastavnik - Hrvatić, Neven (2010)
Prof. dr. sc. Vladimir Poljak bio je pročelnik Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, predstojnik Instituta za pedagogiju, šef Katedre za didaktiku i metodike i prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Dobitnik je državne nagrade „Ivan Fililpović“ za znanstveni rad i životno djelo. Upravo zbog njegovog značajnog pridonosa dodiplomskoj i posijediplomskoj nastavi na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, provođenju važnih znanstvenih istraživanja, profesora Poljaka pamtimo, uz njegov neprijeporno značajan znanstveni rad na području didaktike i metodika, kao vrsnog sveučilišnog profesora, koji je znao didaktički i metodički oblikovati svoja predavanja i ozbiljnim pristupom angažirati studente u nastavi.