Sjećanje na Gigu, pamćenje otpora - Milanko, Andrea (2010)
Autorice analiziraju Begovićevu dramu Bez trećega i roman Giga Barićeva promatrajući ih kao dva književna teksta u kojima središnju ulogu ima ženski lik odnosno dramsko lice Giga Barićeva. Upućuje se na tekstualne strategije otpora koje priječe, kako likove i dramsko lice, tako i tumače Begovićevih djela da značenjski usidre lik Gige Barićeve. Kao središnji problem obaju književnih djela tako se nadaje sam jezik kojim su pisana.