Razlikovni sinonimni rječnik za inojezične govornike - Jelaska, Zrinka (Array, 2010)
U radu se raščlanjuju načela izrade razlikovnoga sinonimnoga rječniku koji bi služio za učenje hrvatskoga. Korisnici bi mu bili poglavito učenici inojezičnoga hrvatskoga, dakle oni kojima je hrvatski drugi, strani ili nasljedni jezik, ali i izvornojezični učenici u ranijoj dobi. Sinonimno se gnijezdo sastoji od sinonimnoga para ili niza uz zajedničku značenjsku jezgru, značenjske odrednice uz svakoga člana i razlikovna značenjska obilježja jednih u odnosu na druge članove. Uz to su dodani primjeri cjelovitih rečenica.