Benediktinska crkva sv. Marije na otoku Mljetu - Tomas, Ivana (2010)
Crkva sv. Marije, nekadašnjeg benediktinskog samostana na otočiću sred Velikog jezera na zapadnom dijelu otoka Mljeta, značajan je spomenik romaničkog sakralnog graditeljstva na istočnoj obali Jadrana. U izlaganju su prikazani dosadašnji rezultati istraživanja, te interpretacije romaničke crkve sv. Marije. Posebna pažnja posvetila se mogućim utjecajima Apulije, uzevši u obzir novija istraživanja i spoznaje o srednjovjekovnoj arhitekturi i skulpturi te južnotalijanske regije