Osamdeset godina primjene psiholoških testova u službi profesionalnog usmjeravanja u Republici Hrvatskoj - Matešić, Krunoslav, st. (2011)
Kada je 2. siječnja 1932. godine počela s radom Stanica za savjetovanje pri izboru zvanja u Zagrebu, tim činom ne samo da je počeo sustavni rad službe profesionalnog usmjeravanja u Republici Hrvatskoj, nego je istodobno krenuo i sustavni razvoj primijenjene psihologije. Primjena psiholoških testova imala je statusne posljedice po kandidate koji su bili testirani. U predavanju je obrađen osamdesetogodišnji razvoj psihološkog instrumentarija u službama profesionalnog usmjeravanja i zapošljavanja u RH.
Projekt MZOS
HRV