Što je Meštrović značio Londonu: Meštrović, Nazor, Yeats, 8.3. 1997., Hrvatsko veleposlanstvo, London - Gjurgjan, Ljiljana Ina (1997)
Predavanje se koncentrira na Meštrovićevu izložbu u Victoria and Albert Museumu i na estetski izazov koji je izložba predstavljala. U tom svjetlu sagledava Yeatsovo oduševljenje Meštrovićem te povezujući njihove estetika, ukazuje i na sličnosti s Nazorom.