Prapovijesna naselja sjeveroistočnog podkapelskog prostora u kontekstu prometnog povezivanja jadranskog priobalja i unutrašnjosti - Olujić, Boris (2011)
Ovim radom se pokušala dovesti u vezu prometna važnost prostora Velike i Male Kapele s razvojem prapovijesnih naselja u njihovom podnožju, na temelju dosadašnjih istraživanja i terenskih pregleda, posebice u svjetlu nedavnih nalaza iz sustavnih arheoloških istraživanja lokaliteta Viničica kod Josipdola, koja u kontinuitetu traju od 2002. godine.