Ideologija "Mladog Hrvata" - Škopljanac, Lovro (Array, 2011)
Rad nudi pregled strukture i književnog odjeka omladinskog časopisa "Mladi Hrvat" uz pokušaj iščitavanja poruke čitateljima kroz nekolicinu tekstualnih osobina (npr. politika i poetika objavljivanog stiha, najčešće teme i motivi priloga). Također se nastoji sagledati jesu li implicitna publika časopisa podnaslovljenog "za mladi svijet" nužno djeca i omladina, ili je moguće govoriti o dvostruko kodiranoj poruci, upućenoj istodobno i djeci i roditeljima.