Srednja Europa od politike do estetike - Kozina, Filip (2011)
U radu se prezentira značenje pojma Srednja Europa, odnosno njezin povijesni razvoj od političkoga plana koji je dominirao do međuratnog razdoblja, zatim etičke kategorije koja dominira nakon Drugoga svjetskog rata i posebno 1980-ih godina, pa sve do 2000-ih godina kada je Srednja Europa u književnosti dominantno estetska kategorija.
Projekt MZOS
HRV