Reljef nimfa i Silvana iz Vodne jame na otoku Braču - Demicheli, Dino (Array, 2010)
Rad obrađuje reljef koji je godine 2007. pronađen u špiljskom lokalitetu Vodna jama koji se nalazi između Supetra i Donjeg Humca. Reljef je prikazivao nimfe i boga Silvana, na način karakterističan za prostor Dalmacije, a autor smatra da je najvjerojatnije i izvorno bio postavljen u Vodnoj jami, što bi sugeriralo da je ovaj lokalitet u antici bio svetište tih božanstava. Nažalost, lokalitet je danas uništen, pa nema mogućnosti to i arheološki potvrditi. Natpis koji se nalazi na ulomku odaje značajke vulgarnog latiniteta, što nije neobično za područje u kojem je isklesan. Naime, Brač je bio otok koji, iako je pripadao teritoriju Salone, nikada u antici nije imao status potpuno romaniziranog područja, što je uostalom vidljivo iz činjenice da na njemu nikada nijedno naselje nije imalo rang municipija ili bilo kakve druge rimske gradske konstitucije.