Od štrajka do pokreta. O poljskoj solidarnosti - Đurđica Čilić Škeljo (Array, 2011)
Rad se bavi kronologijom te političkom i društvenom pozadinom štrajkova koji su se iz borbe za radnička prava prometnuli u općepoljski pokret.