Od štrajka do pokreta. O poljskoj solidarnosti. - Đurđica Čilić Škeljo (2011)
Rad se bavi kronologijom te političkom i društvenom pozadinom štrajkova koji su se iz borbe za radnička prava prometnuli u općepoljski pokret.
Projekt MZOS
HRV