Prvi hrvatski književni časopis kao Liber Croaticus - Coha, Suzana (Array, 2010)
U radu se analiziraju i interpretiraju diskurzivne strategije i mehanizmi kojima je prvi hrvatski književni časopis bio involviran u proizvodnju sustava hrvatske književnosti ("starije" i "novije" ; usmene i umjetničke ; elitne i pučke/ popularne ; estetske i trivijalne ili didaktične), kao i u oblikovanje odgovarajućih čitateljskih i autorskih identiteta. Usmjerena diskurzivnoj integraciji nacionalne književnosti i nacionalnoga identiteta, Gajeva se Danica nužno oblikovala kao polifon medij koji se ni u poetičkome niti u političkom smislu ne uklapa u idealnu sliku (zamišljene) homogene i nekonfliktne nacionalne zajednice. Kako se, međutim, pokazuje u zaključku rada, usprkos ili upravo zahvaljujući takvim svojim značajkama, Danica se i danas prepoznaje kao jedan od istaknutih simbola hrvatskoga nacionalnog identiteta.