Analiza kvalitete integracije studenata s posebnim potrebama na Filozofskom fakultetu u Zagrebu - Markić, Ivan, pedagog (2010)
Rad analizira razinu kvalitete integracije osoba s posebnim potrebama među studentima Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Budući da na ovom fakultetu nema osoba smanjene intelektualne sposobnosti, a ne vodi se evidencija o osobama s poremećajima u ponašanju te o darovitim osobama, rad je usmjeren na analizu kvalitete integracije osoba s invaliditetom. Analiza se odnosi na više područja vezanih za djelovanje i način života studenata s invaliditetom. Obrađuju se zakoni vezani za upis studenata, njihov status tijekom studija te se donose njihovi zahtjevi za unaprjeđenjam kvalitete. Također se iznose smjernice za uspješno djelovanje i rad sa studentima s raznim oštećenjima (vida, sluha, motorike...). Rad završava pregledom djelovanja Ureda za studente s invaliditetom te dviju udruga studenata s invaliditetom
HRV