Informacijska struktura rečenice između jezika i stila - Peti-Stantić, Anita (2011)
U izlaganju će se, oblikovanom po načelu koncentričnih krugova, nastojati pokazati da uvjetovanost mogućnosti razmještaja klitika u linearnom rečeničnom ustrojstvu proizlazi iz ograničenja utemeljenih u informacijskoj strukturi rečenice. Pri tome će se na primjeru reprezentativnih varijacija pokazati kako je za potpuno razumijevanje nijansi informacijske strukture i međuigre njezinih gramatičkih i diskursivnih sastavnica, nužno uzeti u obzir i intonacijsku i semantičku strukturu o kojima se najčešće ne vodi dovoljno računa.
Projekt MZOS
HRV