Identitet i dalje - Heršak, Emil (2011)
Predavanje razmatra razvitak pojma identitet od kada je nastao u antici do njegove razrade u srednjem vijeku i u modernom razdoblju, prvo u logici i zatim u psihologiji, sociologiji i antropologiji (u odnosu na pojedinačnost i grupnu pripadnost). Jedno od ilustrativnih primjer je i Shakespeareov komentar o imenu ruži, koja odgovara smislu identiteta u logici i (meta)fizici, ali ne i simbolici identiteta. Na kraju predavanja ukratko su označene i nove ideje o ekonomiji identiteta i identitetskoj korisnosti.