Otvoreni pristup znanstvenim informacijama u Hrvatskoj - Hebrang Grgić, Ivana (2011)
U radu je prikazan razvoj otvorenog pristupa u Hrvatskoj s posebnim osvrtom na specifičnosti male znanstvene zajednice. Objašnjen je nastanak hrvatskih otvoreno dostupnih časopisa i repozitorija te su navedena predviđanja budućeg razvoja.