Tehnike izrade tarionika - Šimić-Kanaet, Zrinka (2011)
Na gotovo svim antičkim lokalitetima najveći broj pokretnih nalaza čini keramika. U članku se izdvaja i analizira keramički tarionik kao posuda koja je imala posebno mjesto u rimskoj kuhinji.