Individualne razlike u rezidualnom kapacitetu: struktura i relacije s nekim osobinama ličnosti - Kulenović, Alija (Array, 1984)
Ispitana je struktura individualnih razlika u rezidualnom (rezervnom, preostalom) kapacitetu izmjerenom pomoću sekundarnog zadatka pridodanog različitim osnovnim aktivnostima. Ustanovljeno je da postoji visoka korelativna sukladnost u rezidualnim mogućnostima koje se vezuju uz različite primarne zadatke te da je u osnovi individualnih razlika, bez obzira na prirodu upotrijebljenih osnovnih aktivnosti, jedan jedinstven generator varijabiliteta. Usporedbom rezultata u generalnom faktoru rezidualnih mogućnosti s nekim mjerama sposobnosti i ličnosti pronađeno je da se individualne razlike u rezervnom kapacitetu dijelom mogu pripisati djelovanju sposobnosti simultanog operiranja, ali također i utjecaju nekih osobina ličnosti, u prvom redu ekstraverzije.