Nove smjernice u EU izvorima financiranja znanstvenih projekata - Žic Fuchs, Milena (Array, 2012)
U prezentaciji dat je pregled izvora financiranja Europske komisije s posebnim naglaskom na Obzor 2020, koji će započeti s natječajima 1. siječnja 2014. godine. Posebna je pozornost posvećena durštveno-humanističkim znanostima koje se pojavljuju u svim Velikim izazovima, ali imaju i tzv. Šesti izazov za teme specifične tim područjima. Prikazan je i položaj Hrvatske u okviru promjena koje se zbivaju u EU izvorima financiranja. Poseban je naglasak stavljen na ulogu nacionalnog financiranja za područja humanističkih i društvenih znanosti te su istaknuta neriješena pitanja financiranja znanosti u Hrvatskoj uopće.