Selekcija i klasifikacija u američkoj vojsci: ASVAB, Projekt A i ECAT - Jerneić, Željko (1997)
Analiza i prikaz (a) postojećeg sustava selekcije i klasifikacije u američkoj vojsci koji se temelji na bateriji testova pod nazivom Armed Services Vocational Aptitude Battery ( ASVAB), (b) najnovijih istraživanja provedenih u okviru Projekta A koji se bavi evaluacijom postojećih i razvojem novih selekcijskih i klasifikacijskih postupaka, te (c) najnovije kompjuterizirane baterije testova pod nazivom Enhanced Computer Administered Test (ECAT) proizašle iz tih istraživanja. Obje američke baterije testova uspoređene su s baterijom testova koja se za selekciju i klasifikaciju koristi u hrvatskoj vojsci.
HRV