Prognostička valjanost selekcijskih metoda - Jerneić, Željko (1997)
Pregled nalaza novijih, uglavnom meta-analitičkih, istraživanja o prognostičkoj valjanosti različitih selekcijskih metoda. Rezultati tih istraživanja pokazuju (a) da su ranije procjene o valjanosti pojedinih metoda bile suviše pesimističke i da se valjanost pojedinih metoda, osobito psihologijskih testova, može generalizirati na različite poslove i kriterije radne uspješnosti, (b) da je s unapređenjem nekih metoda (npr, strukturirani i situacijski intervju, upitnici koji mjere složene dimenzije ličnosti poput integriteta) porasla i njihova prognostička valjanost, te (c) da uz psihologijske testove postoje i druge podjednako valjane selekcijske metode koje su u našoj selekcijskoj praksi neopravdano zapostavljene.