Bosna-Hersek Fransisken Papazları Tarafından Yazılmış Olan Türkçe Gramerler ve Sözlükler - Čaušević, Ekrem (2012)
Izlaganje je posvećeno rukopisnim gramatikama i rječnicima turskoga jezika iz 19. st. Autori su im bosanskohercegovački franjevci, koji su iz pragmatičnih razloga učili turski jezik ne samo u Bosni, nego i u inozemstvu (Rim, Bolonja, Venecija, Beč).