Strah na dvije razine: likovi kojih se plaše odrasli i likovi kojima odrasli plaše djecu - Rudan Kapec, Evelina (Array, 2012)
Opreka visoko/nisko uglavnome je razmatrana u suodnosu usmene i pisane kulture, međutim i sami sudionici u usmenokomunikacijskim procesima uspostavljaju određenu hijerarhiju na različitim razinama (npr. status kazivača, status određenoga žanra i sl.) U ovom se radu ona istražuje kroz suodnos priča o pratoginistima koje odrasli doživljavaju dovoljnoi ozbiljnima da ih na različite načine tabuiziraju i likovima kojima odrasli plaše djecu.