Lirika i etika - Pavličić, Pavao (Array, 2009)
Članak govori o ulozi etičkih pitanja u hrvatskoj modernoj poeziji. Po tom se kriteriju uvodi razlikovanje prve i druge polovice 20. stoljeća, napose kroz primjere pjesama D. Domjanića, V. Gotovca i B. Marune.