Kad počinju Cesarićeve pjesme? - Pavličić, Pavao (Array, 2008)
Rad analizira jedno od specifičnih obilježja poezije D. Cesarića: sklonost ka započinjanju pjesama navođenjem određenih vremenskih podataka. U potonjima se prepoznaju tri različite skupine s obzirom na sadržaj, a potom i na funkciju, te ukazuje na njihovo značenje za interpretaciju pojedinačnih tekstova, kao i njihovih, po tom načelu izdvojenih skupina. U zaključku se razmatraju implikacije analiziranoga obilježja za tumačenje Cesarićeve pjesničke poetike i njegova poimanja pjesništva.