Marin Držić i preporodni duh ukrajinskih šezdesetih. - Paščenko, Jevgenij (2009)
Prijevod komedije Marina Držića u Ukrajini sredinom 1960-ih godina sagledan je u kontekstu vala nacionalnog preporoda u Ukrajini što je u narednim godinama bilo stagnirano tadašnjim režimom "zastoja".
HRV