Dubrovnik-Raguza kao riznica duhovne kulture Hrvata arhaičkoga razdoblja (problem rekonstrukcije) - Paščenko, Jevgenij (Array, 2011)
Aktualiziran je problem istraživanja hrvatske duhovne kulture pretkršćanskoga i ranokrščanskoga razdoblja na primjeru toponima Dubrovnik-Raguza.