Jezično-govorna situacija i identitet kod Bunjevaca u Mađarskoj - Grbić, Jadranka (2012)
Rad analizira jezično-govornu situaciju kod hrvatske etničke skupine Bunjevci u Mađarskoj i korelaciju iste s očuvanjem nacionalnoga identiteta.Govori se o upotrebi hrvatskoga jezika u javnoj i privatnoj komunikaciji, jezično-govornom ponašanju, jezičnoj promjeni i zamjeni materinskoga jezika jezikom dominantne većine. Naglašava se uloga etničkih institucija u održanju identiteta.