Struktura posjeda na zrinskim imanjima i porezni popisi Međimurja i okolice (c. 1550. – c. 1610.) - Štefanec, Nataša (Array, 2011)
Autorica prezentira i analizira dosad malo korištene i neobjavljene porezne i vlastelinske popise i račune zrinskih imanja, posebice porezne popise Međimurja od druge polovice 16. stoljeća do 1610. godine. Podatke komparira s popisima obližnjih posjeda obitelji Bánffy te s popisima drugih zrinskih imanja u razmatranom razdoblju. Rad na spomenutim popisima dio je istraživačkog rada na objavljivanju proto-statističkih izvora na mrežnoj stranici Populus pri Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta (www.ffzg.hr/pov/zavod/demografija).