Zbirka starih knjiga u Knjižnici Odsjeka za talijanistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu - Barbarić, Marija (Array, 2007)
Rad je potaknut izložbom postavljenom u Knjižnici Odsjeka za talijanistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu tijekom 2006. godine, kojom je predstavljena zbirka starih knjiga (79 svezaka) iz fonda Knjižnice i rezultat je popratnog istraživanja o položaju starih i rijetkih knjiga kao kulturnog dobra smještenog izvan knjižnica s tradicionalno spomeničkim fondovima. Promatrana zbirka vrijedno je svjedočanstvo kulturne, obrazovne i znanstvene djelatnosti ustanove (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), svjedočanstvo djelovanja kultura u doticaju i prilog razumijevanju vremena i prostora u kojima su knjige tiskane, nabavljane i korištene.