Zaštita i dugoročno očuvanje elektroničkog gradiva - Stančić, Hrvoje (2012)
Autor obrađuje probleme koji se mogu predvidjeti tijekom dugoročnog očuvanja elektroničkoga gradiva te potencijalne rizike do kojih može doći zbog zastarijevanja hardvera i softvera. Također se analizira postojeća pravna regulativa i predlažu promjene do kojih bi u njoj trebalo doći kako bi se elektroničko gradivo moglo ispravno dugoročno očuvati.