Pučki elementi u novelama Miroslava Krleže - Tomašić Jurić, Josipa (Array, 2013)
U prvome dijelu rada naglasak se stavlja na teorijski aspekt pučkoga, odnos pučkoga i usmenoknjiževnoga te pučkoga i visokoliterarnoga, a pučka se književnost promišlja i u odnosu prema popularnoj književnosti. Uz usmjerenost na teorijska promišljanja pučkoga, u drugome dijelu rada analiziraju se pučki elementi u odabranim novelama Miroslava Krleže te njihova funkcija u tekstu.