Šokačka rič u udžbenicima hrvatskoga jezika i književnosti - Petrović, Bernardina (Array, 2006)
U radu se raspravlja o statusu slavonskoga dijalekta – najarhaičnijeg hrvatskog štokavskog sustava – u osnovnoškolskim i srednjoškolskim udžbenicima hrvatskoga jezika i književnosti i autorskim postupcima u obradbi nastavnoga materijala.