Solarni kult u Konstantinovim graditeljskim ostvarenjima - Turković, Tin (2013)
Izlaganjem je ukazano na neutemeljenost tvdnji kršćanskih pisaca o preobraćenju cara Konstantina, kako u ranim danima njegove vladavine, tako i u posljednjim danima njegova života. Naglašeno je da spomenici oštro proturiječe kršćanskim pisanim izvorima, bez obzira radilo se o rimskim ili konstantinopolskim gradnjama nad kojima je sam car skrbio.
HRV